25 Påskequiz Spørsmål og Svar

Her er 25 påskequiz spørsmål og svar som du kan bruke til underholdning mens du sitter på hytta i 2017 i påskeferien! Dette er en påske quiz med svar for barn og for voksne, så det er bare å hive seg rundt og ta den sammen med hele familien. Det er ingen problem å bruke den til dine arrangementer om du skulle ønske det.

Å ha en påskequiz med fasit gir deg muligheten til å ha en fin tid med familie og venner, uten å måtte bruke lang tid på å finne på en selv. Denne påskequizen kan du skrive ut og bruke til det formålet du måtte ønske.

Påskequiz spørsmål og svar for barn og voksne

1) Hva er typisk påskemat? Lam 

2) Hvilken farge er bladene på pinseliljen? De er hvit

3) Hvilken kriminell handling er påsken høytid for? Innbrudd, særlig i privatboliger.

4) Hva heter det populære norske radioprogrammet som er en geografisk skattejakt som går på NRK P1 i påsken? Det heter Påskelabyringen, selve programmet er en geografispørrekonkurranse.

5) Hva er det påskelys skal symbolisere? Påskelys skal symbolisere Jesus, som kalte seg “Verdens lys”

6) Hvilken særnorsk sjanger er det som er populær under påsken? Påskekrim

7) Ifølge en spørreundersøkelse fra 2014, hvor stor del av norges befolkning reiser under påsken? 6 av 10, ofte til hytten. 3 av 10 sa at en typisk påske inneholdt også skigåing.

8) Hvilken farge er bladene på påskeliljen? De er gul

9) Hvilken oransje frukt er populært i påsken? Appelsin! Det totalt spist 20 millioner appelsiner i påskeuken opplyser opplysningskontoret for frukt og grønt.

10) Hvilken sjokolade er det man spiser i påsken? Kvikk Lunsj!

11) Hvilken jødiske høytid er det som er samtidig som påskehelgen? Pesach. Pesach er en minnefest over jødenes frigjøring av Gud fra slaveriet i Egypt og deres frihet som en nasjon under lederskapet til Moses.

12) Hva var de siste ordene Jesus sa før han døde på korset (Ifølge Lukasevangeliet)? “Far, i dine hender overgir jeg min ånd.”

13) Treenighetssøndag er en festdag viet til den hellige treenighet. Hvem/hva er de? Faderen, Sønnen og Den Hellige Ånd. Den hellige treenighet er en betegnelse på gud hvor gud blir definert som ett vesen, men tre personer.

14) Hvilken farge var kaninen fra Lewis Carrols bok “Alice i Eventyrland”, det er den første karakteren Alice møter? Hvit

15) Hvilke tre dyr er assosiert med påske? Kyllinger, harer og lam

16) Hva er det ordet skjærtorsdag betyr? Ordet betyr “Renselsestorsdag”. Det kommer av norrønt skíra, “rense” (Skjær = ren).

17) Hva er navnet på den siste søndagen før 1. Påskedag? Palmesøndag

18) Hvilken Påskesøndagsbarn av 1990 var det som spilte karakteren Hermine Grang? Emma Watson. Hun er en engelsk skuespiller som ble født 15. April i Paris i Frankrike.

19) Er påsken på samme dato hvert år? Nei – Den varierer fra år til år

20) Hvilket Sør-Amerikansk land er det påskeøya hører til? Chile

21) Hvor lenge varer fastetiden? 40 Dager

22) Hvilken dag kommer før askeonsdag? Fetetirsdag

23) Hva var navnet på morderen Pontius Pilatus løslatte i stedet for Jesus? Barabbas. Han var en kriminell som skal ha deltatt i et oppløp og ble beskrevet som en drapsmann. Pilatus ga folkemengden valget under rettsaken mot Jesus om å gi Jesus eller Barabbas fri, og folket skal ha valgt Barabbas

24) Hvilken dato er den tidligste som første påskedag kan lande på? 22. Mars.

25) Hvem sitt gravkammer er påskeegget et symbol på? Det er et symbol på Jesu tomme grav

lei av å lete etter spørsmål til quizkvelden?

Vi har svaret
... Og spørsmålene

Spar tid ved å bruke en av QuizForAlles ferdige quiz spørsmål med kilder.  Sendes direkte til din e-post i både ebok (PDF) og i excel som er kategorisert, er søkbar og har kilder.

digital quiz bok
Ferdige quiz spørsmål direkte til din e-post

Flere quizer

musikk quiz

Musikk Quiz – 76 Spørsmål og Svar

Dette er en musikk quiz med 76 spørsmål og svar. Den inneholder svært mange forskjellige tidsperioder og temaer, så her finner du

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *